DOTS

WORKWISE

Göran Persson

Fd statsminister, idag en livsglad bonde med stort engagemang för hållbar utveckling

Örebro••• 8-13 ••• 26 januari 2024

Den högsta formen av välstånd är att kunna lämna över en frisk och sund planet till kommande generationer.

Fd statsminister Göran Persson föreläser, debatterar och delar engagerat med sig av sina erfarenheter från maktens centrum, om hållbar utveckling, retorik, ledarskap och sitt internationella engagemang.

Under sina drygt tio år som Sveriges statsminister samlade Göran Persson en bred erfarenhet, både inom Sveriges gränser och internationellt. Han har mött världens ledare och vet hur det går till i maktens korridorer. En ledare och personlighet som alltid väckt opinion. Göran Persson har under sina år både hyllats och kritiserats men har alltid lyckats nå fram med sitt budskap – genom skicklig retorik och starkt ledarskap.
Tack vare sin gedigna erfarenhet finns det en stor bredd på olika ämnesområden men det som ligger Göran varmast om hjärtat är hållbar utveckling.

Den politiska banan inleddes redan på 1970 talet och varade till 2006 då han avgick som Sveriges statsminister. Under tiden som statsminister var Göran Persson drivande i frågan att minska Sveriges utsläpp av koldioxid utan att hämma den ekonomiska utvecklingen. Något Göran menar genomfördes och bidrog till att Sverige idag är ett föregångsland i klimatfrågan i allt från effektivisering och innovation inom industrin till källsortering för hushåll.

När det gäller miljön har vi alla ett ansvar, inte ett enskilt företag eller ens land, utan kräver att alla världens ledare engagerar sig och samverkar i frågan.

– Vi har inget välstånd om det är så att den planet vi lever på drabbas av ständiga naturkatastrofer, bränder, stormar, torka eller översvämningar. Om det blir vår vardag så spelar det ingen roll hur många hästkrafter som finns i bilarna. Vi har ändå förlorat allt. Den högsta formen av välstånd är att kunna lämna över en frisk och sund planet till kommande generationer.

KOMMANDE FORUM